2010 YILININ EN ÇOK OKUNAN KİTAPLARI


Genelde hep bir yıl biterken eski yıllın enlerini konu alan yazılar görürüz. Eski yılın en şık çifti , eski yılın en iyi filmi veya dizisi gibi . İşte bu konumuzda da  2010′un En Çok Okunan Kitaplarına değineceğiz.


Açlık Oyunları : Alaycı Kuş
Kuşkusuz 2010′unun en merak edilen kitaplarından biri de Alaycı Kuştu. Açlık Oyunları bütün dünyayı sararken Türkiye’deki okurlar merakla son kitabın çıkmasını bekliyordu. Derken serinin son kitabı raflardaki yerini aldı ve gizem son buldu. Katniss son oyununu oynadı , okuyucuyu hüzne boğdu. Soluksuz okunacak bir seri Açlık Oyunları …


Vampir Akademisi : Ruh Bağı
Bütün sene beklenen kitaplardan biriydi. Gölge  Öpücükte yaşanan trajediden sonra bütün serinin hayranları bu kitabı tırnaklarını yiyerek bekliyordu. En sonunda hasret bitti ve kitaba kavuştuk. Ama bekleyiş bitmedi , son kitap Son Kurban için bekleyiş hala devam etmekte… 2011 Rose ve Dimitri’nin aşklarına vesile olacaktır.


Mıllennium Üçlemesi : Ateşle Oynayan Kız
Ejderha Dövmeli Kız’ı okuyan herkes onu merak etti. Bilinç altınızı saran bir kitaptı ,  Ejderha Dövmeli Kız.  Çıkan filmi , konusu , akıcı anlatımı kısaca her şeyi ile 2010′nun en çok okunan ve konuşulan kitaplarından biri de serinin 2. kitabı Ateşle Oynayan Kız oldu.
Bu seride de bekleyiş 2011′e taşıyor. 3. kitabın Ocak 2011′de okuyucularla buluşması planlanıyor.


Şah ve Sultan
2010′un son zamanlarında okuyucuyla buluşan ama eski yıllın şu son günlerinde bile En Çok Satanlar listesinden inmeyen bir kitap Şah ve Sultan.Prof. Dr. İskender Pala’nın kaleminden çıkmış güzel bir kitap. Kuşkusuz konusuyla ve akıcı anlatımıyla En Çok okunan kitaplar arasında yer almayı hak ediyor.
Siz hala başlamadıysanız ve bu tarzı seviyorsanız , okumanızı tavsiye ederiz.


Gece Evi : Yanmış
Aslında ilk çıktığı andan beri bir çok kişinin dillinde olan bir seridir , Gece Evi. Çıkan son kitabı Yanmış büyük bir kitlenin beklediği bir kitaptı. 2011 de bekleyiş devam ediyor , yayınlanacak olan son kitap  Awakened 2011′de Türk okuyucularla da buluşacak olan kitaplardan


Anita Blake : Micah , Gökmavisi Günahlar , Şeytani Düşler
Anita Blake Bir Vampir Avcısı , Twilight’tan önce o vardı.
Evet , bir çok hayran 2010 yılında kitaplarıyla buluştu. Ama bizce 2010′u en çok seven hayranlar Anita Blake fanlarıydı. Kaç yıl aradan sonra Zincirlenmiş Narkissos ile geri dönen Anita Blake üç kitap ile hızlı bir giriş yaptı. Her kitabı ayrı bir olay olan Anita Blake , bir kitleyi 2010′da mutluluğa boğmuştu. 2011′de maceralarına devam ediyor. Ocak’da elimize almayı beklediğimiz kitaplardan .

Muhteşem Yaratıklar
Adından sıkça söz ettiren bir başka seri daha. İlginç konusuyla 2010′da en konuşulan serilerden birisi oldu. İkinci kitabı da 2011′de raflardaki yerini alması planlanılıyor.

Düşüş Serisi : Azap
Düşüş Serisi vampirleri yer yüzünden sildi. Artık moda Melekler. Konusu ve karakterleriyle kendine hayran bırakan bu serimizde 2010 da okuyucuyla buluşan kitaplar arasında yerini aldı. Yeni kitabı daha yazım aşamasın da şimdilik 2011′de yurtdışında çıkması planlanıyor. Türkiye de ne zaman çıkar , bilinmez.


Karanlık : Kara Tutku
Kim demiş aşk için ölünmez diye ? İlk kitabı çok tutuldu , ikinci kitabı En Çok Okunan kitap incelememize girmeyi başardı. Okuyucuyu kendine hipnoz eden bir anlatıma sahip , adı gibi Kara bir seri.


ASİ ve LEVİATHAN
Artık Melekler moda demiştik değil mi ? Artemisten çıkan bu kitabımız buna en büyük örnek .  Adından çokça söz edildi , bir ay boyunca en çok satanlar listesinde bir numara olmayı başardı.Aaron bir faniyle bir meleğin oğluydu ve düşmüş melekleri kurtarmak üzere seçilmişti. 2011′de devamını görmeyi bekliyoruz …



Ölümcül Oyuncaklar : Camlar Şehri.
2010′un En çok Okunan kitabı listesi yapılır da  C.Clare’in kaleminden çıkma Ölümcül Oyuncaklar serisinin son kitabı Listede yer almaz mı ? Tabii ki alır. Bu sürükleyici seriyi okumayan kaldı mı , bilmiyorum. Kaldıysa çok geçmeden başlamasını şiddetle tavsiye ederiz. Son kitabının heyecanı 2011′e de taşan serilerimizden biri.


Morganvillie Vampirleri  : Karmaşanın Efendisi
Devam eden serilerimizden biri de Morganvillie serisi. Son Kitabı Karmaşanın Efendisi pek çok kişiyi sevindirse de 6. kitabı hala merakla beklenen kitaplardan birisi. 2011′de kavuşmayı umuyoruz.


Asi Melekler
Melekler dünyayı sardı. Bu bile bizim listemize girmesinin nedenlerinden birisi. Asi Melekler , dünya listesinde üç numara ile giriş yapan bir kitap. 2010′da adından sıkça bahsettirmişti.


Sookie Serisi : Cadı Ölüsü
Dizisiyle birlikte en çok duyduğumuz bir seri Sookie . Ardı ardına hızla çıkan kitapları , bağımlılık yapıcı . Cadı Ölüsü 2010′da çıkan en son kitabı. 2011 yılında serinin yoluna devam edeceği kesin. Merakla bekliyoruz.
Eklenmesi gereken bir sürü kitap var aslında. Kayıp Kahramanlar , Ateş Serisi , Ejderha Cadı , Gemma Doyle Üçlemesi , Dracula , Vampir Günlükleri , Olimpus Kahramanları , Sonsuz , Yoklar Serisi : Açlık , Mihrimah , Kara Saray , Tek Ayağı Mezar da vs …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder